Asculta cu:

citire-2017

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

August

19

Sâmbătă

Editorial

Schimbare - gand semnat Daniel Grigoriciuc

Credem că tuturor ne place schimbarea. De fapt, în fiecare zi ne schimbăm. Ne schimbăm hainele. Nu ieșim cu pijamaua din casă. Îmbrăcăm mereu haine adecvate situației, momentului, temperaturii de ambient. Este ceva normal și logic să ne schimbăm mereu hainele și nimeni nu se plânge de asta.

Dar la fel de potrivit este să renunțăm la ceva care devine insuportabil. Dacă o haină

 

Intrând într-un an nou

PDFImprimareEmail

 

Intrând într-un an nou (Capitol din cartea Apa vie)

Martyn Lloyd Jones

Atunci femeia şi-a lăsat găleata, s-a dus în cetate şi a zis oamenilor: „Veniţi de vedeţi un om care mi-a spus tot ce am făcut; nu cumva este acesta Hristosul?” (Ioan 4:28-29)

 

Suntem interesaţi de acest act extraordinar din partea acestei femei din Samaria, deoarece, prin faptul că a făcut ceea ce a făcut şi a spus ceea ce a spus, ea a dat ceea ce trebuie să socotim a fi răspunsul tipic pe care să-L dea faţă de Domnul Isus Hristos toţi cei ce cred în El.

Ne aflăm aici în prima dimineaţă de duminică a unui nou an. Ca şi creştini, noi avem o perspectivă nouă despre timp. Pentru noi, timpul e împărţit în întregime în termenii Domnului nostru Isus Hristos. Ne gândim la timp ca la cel de dinaintea venirii Sale, la timpul venirii Sale, la timpul de după venirea Sa, şi la timpul când va veni din nou. Dar, de vreme ce lumea căreia îi aparţinem cunoaşte alte diviziuni şi distincţii, şi, de vreme ce aceasta e prima noastră întâlnire într-o duminică dimineaţa din 1968, e potrivit să ne examinăm pe noi înşine şi întreaga noastră relaţie cu timpul şi cu viaţa în lumea aceasta.

Provocarea Rusaliilor

Rusaliile provoacă însăşi fortăreaţa credinţei noastre. Darul Duhului este trăsătura distinctivă a religiei creştine. Este chiar sufletul credinţei noastre. În sălăşluirea prezenţei Lui este secretul întregii experienţe creştine, şi în energia dăinuitoare a puterii Lui este dinamica întregii slujiri creştine! Promisiunile cu privire la Duhul ne provoacă. Consemnarea zilei de Rusalii ne provoacă. Istoria Bisericii creştine ne provoacă. Credem în Duhul Sfânt? Dacă credem, care este proba practică a credinţei noastre?

 

O rugăciune zilnică

Editorial

O rugăciune care trebuie înălţată zilnic din adâncul inimii

O, Doamne Isuse,

Tu, Cel care eşti blând şi smerit cu inima,

Ascultă glasul meu.

Mutarea averii

Editorial

Biblia are multe de spus despre bogăție. Domnul nostru a tratat problema deschis, așa cum au făcut-o și Pavel și alți scriitori ai Noului Testament. Ceea ce au spus ei este cunoscut în istorie și merită un studiu mai atent decât cel pe care îl fac majoritatea creștinilor.

 

Pagina 1 din 2