Asculta cu:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Februarie

25

Duminică

Trăsăturile unui adevărat slujitor al lui Dumnezeu

Devotionale

„Iată Robul Meu, pe care-L sprijinesc...” (Isaia 42:1). Un adevărat slujitor al lui Dumnezeu este omul care este sprijinit de Dumnezeu, nu de bani sau de o organizaţie sau orice agenţie umană. Domnul este cel care ar trebui să ne sprijine în orice moment; oamenii pot să ne dea daruri,dar noi nu trebuie să depindem niciodată de oameni sau de bani. Cuvântul „a (ne) sprijini” se referă la lucrurile sau persoanele de care depindem. Noi trebuie să depindem numai de Domnul. Acel moment în care ajungem să fim total neajutoraţi este momentul în care Dumnezeu îşi pune Duhul Său peste noi.

Isaia 42:2,3: „El nu va striga, nu-Şi va ridica glasul, şi nu-l va face să se audă pe uliţe.” Acest pasaj este citat referindu-se la Isus în Matei 12:19-20 unde spune: „(19) El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe. (20) Nu va frânge o trestie ruptă”. Aceasta ne arată că Domnul nu va descuraja niciodată pe niciunul care şi-a ruinat viaţa, ci îl va încuraja şi îl va vindeca. Domnul nu va stinge un fitil care aproape se stinge. Dinpotrivă, El îl va aprinde, făcându-l o flacără. Dumnezeu este interesat să ajute credincioşii slabi care au avut eşecuri. El vrea să ajute pe cei descurajaţi şi apăsaţi şi să-i îmbărbăteze. Un adevărat slujitor al Domnului va avea întotdeauna o slujbă asemănătoare de încurajare, îmbărbătând pe cei descurajaţi şi apăsaţi, şi care se simt neajutoraţi şi sătui de viaţă. Să râvnim o asemenea slujbă pentru că oamenii au nevoie de ea pretutindeni.

În Isaia 42:5-8 Domnul ne spune: „Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire... să deschizi ochii orbilor, să scoţi din temniţă pe cei legaţi” Aceasta este o slujbă minunată. Dar aduceţi-vă aminte acest lucru întotdeauna: „Eu Sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia”(v.8). Să nu luăm slava pentru noi în slujba noastră. A lua slava sau rezultatele ca fiind ale noastre este o nelegiuire foarte, foarte serioasă. Este mai rău decânt să furi bani. Dumnezeu te poate binecuvânta pe tine şi lucrarea ta, şi să te folosească cu putere. Dar El nu Îşi va da slava Lui nimănui. Odată ce-ai început să atingi Gloria lui Dumnezeu, te vei distruge singur, tot aşa cum mulţi slujitori ai Domnului au fost distruşi. Odată ce începi să te promovezi în faţa oamenilor, atrăgând oamenii la tine în loc de a-i chema la Domnul, primind meritele pentru ceea ce Dumnezeu a făcut, te afli pe un teren foarte periculos. În acest fel şi-au pierdut mii de oameni ungerea Domnului asupra vieţilor lor.

Isaia 42:19,20: „Cine este orb, dacă nu robul Meu şi surd ca solul Meu pe care îl trimit? Cine este orb ca prietenul lui Dumnezeu, şi orb ca robul Domnului? (20) Ai văzut multe, dar n-ai luat seama la ele; ai deschis urechile, dar n-ai auzit”. Acestea sunt versete care ne încurcă, mai ales că se referă în mod clar la Isus (aşa cum vedem din versetul 1). Dar ce inseamnă? Înseamnă că un adevărat slujitor al lui Dumnezeu va fi orb si surd faţă de multe lucruri care le vede şi le aude în jurul lui. El vede multe lucruri, dar nu le observă(v.20). El nu caută păcat în alţii. El nu se plimbă ascultând oamenii pentru a-i prinde cu greşeli în vorbire. Fariseii făceau asta – întotdeauna căutând să acuze pe cineva pentru ce a spus – deseori pentru că sunt geloşi din pricina slujbei lui. Nu fiţi ca şi ei. Fiţi surzi şi orbi fată de multe lucruri pe care le auziţi şi vedeţi în jurul vostru. Ai auzit că cineva a minţit acuzându-te de ceva ce nu ai făcut? Dacă ai fi fost surd nu ai fi auzit-o. Atunci fi „surd”! Nu este bine ca un slujitor al Domnului să fie „orb” faţă de femeile atrăgătoare? Ai ochi, dar nu vezi. Eşti „orb”! Ai urechi, dar nu auzi! Pentru că tu nu judeci după lucrurile pe care le-au văzut ochii tăi şi le-au auzit urechile tale. Aşa a trăit Isus şi aşa trebuie să trăim şi noi. (Isaia 11:3).

Traducerea în limba română: Călin Urs

 

Adaugă comentariu

Mesajul va fi verificat de administrator si postat ulterior.


Codul de securitate
Actualizează