Asculta cu:

citire-2017

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Octombrie

17

Marţi

Camarazii de la 10

Emisiuni inregistrate - Camarazii de la 10

Incepand din Ianuarie 2017 puteti asculta emisiunile "Camarazii de la 10" - inregistrate.

cel-mai-bun-an

 

In aceasta prima editie va propunem sa ne uitam impreuna la 17 modalitati prin care putem face ca anul acesta sa fie cel mai bun an al nostru de pana acum!

03 Ianuarie - Cel mai bun an partea 1 ->

10 Ianuarie - Cel mai bun an partea 2 ->

17 Ianuarie - Simplifica - Bill Hybels ->

24 Ianuarie - Liber dar privat de libertate - www.georgeignat.com ->

14 Martie - Marsul pentru viata  

21 martie - Marsul pentru viata 2

 

 

Videoclipul VOX DEI - A inviat

A aparut videoclipul grupului Vox Dei - A inviat - < AICI >

Coordonator proiect : Mirabela Apopei

Muzica si Text: Corneliu Matei
Aranjament instrumental : Daniel Carcea
Pian : Croitor David
Master : Piu Sorin

In curand un videoclip in premiera pentru Suceava.

foto-video

Ce poate iesi cand tinerii dau mana si se unesc intr-un asemenea proiect? Iata cateva fotografii de la filmari si in curand piesa si videoclipul. Mai multe va spunem Marti ora 21:00 la "Camarazii de la 10"   < FOTO AICI > - Fotografii realizate de Cornel Spoiala

"VoxDei este un un grup care s-a consolidat in timp, neputând menționa concret ziua "nașterii" lui. Putem vorbi doar despre motivația care este ferma in inima oricărui membru, dorința de a fi lucrători împreuna cu Dumnezeu si sa facem auzita Vocea Lui in aceasta lume cuprinsă de tot mai multa confuzie. In mulțimea de voci lipsite de adevar, vrem sa fim glasul care aduce speranța, pace, vindecare, vrem sa fim Vocea Dragostei lui Dumnezeu. Dorim sa aducem la cat mai multi mesajul împăcării cu Dumnezeu prin credinta in Fiul Sau Isus Hristos.

De aceea ne-am dorit ca acest cântec sa aibă o încărcătura spirituală in care sa fie prezentată Opera de mântuire a întregii lumi, mesajul central si cel mai important pentru orice creștin : "Hristos a murit, dar a înviat si sta la dreapta Tatălui in ceruri!" Ne bucurăm ca Dumnezeu i-a dăruit compozitorului si prietenului nostru Corneliu Matei acest cântec in care se combina dramatismul răstignirii cu bucuria învierii.

Mirabela Apopei este liderul care a vibrat cel mai mult in acest proiect, reușind sa aducă împreuna asa multi oameni cu calități muzicale deosebite: Daniel Carcea, Florin Milici, David Croitor si toti acești tineri dedicați din acest grup. Pentru ca impactul sa fie maxim in inima ascultătorilor am decis sa producem si un videoclip acestui cântec cu sprijinul echipei New Vision Romania. Cred ca Dumnezeu este onorat prin acest mare proiect in care toti am adus ce am avut mai bun cu toata inima."

Semnat,

Echipa VoxDei - Vocea lui Dumnezeu.

 

Conferinţă pe internet cu prof. Marius Cruceru : De ce ne pleacă tinerii din bisericile noastre ?

În urma a 30 de ani de lucru cu tinerii, 20 de ani de lucru pastoral, 2 ani de frustrări imense în întunericul unei experiențe personale, mi-am pus întrebarea: ce se întîmplă? de ce ne pleacă tinerii din biserici? Fie pleacă în lume, unii dintre ei se declară atei, alții rămîn în biserică cu trupurile, dar gîndurile, etica lor, preocupările lor sînt departe de cele ale unor tineri duhovnicești.
Așa cum spunea unul dintre ei, m-am botezat la presiunea părinților și pentru că s-au botezat toți cei de la trompeta I, unde cîntam și eu. Am rămas în biserică de rușine, dar am regretat apoi că m-am pocăit prea devreme. Aș fi vrut și eu să urmez calea lumii, măcar de curiozitate. Avem din ce în ce mai multe pierderi. Biserica suferă din cauza fracturii dintre generații și soluțiile platării unor biserici “relevante”, “contemporvante”, cu trupe de laudă și închinare, cu slujbe din ce în ce mai lumești și firești nu par a fi o soluție nici măcar temporară pentru menținerea unora în biserici. Noile tehnologii sînt un alt motiv pentru care tinerii preferă să se hrănească spiritual din cu totul alte surse decît din spațiul liturgic.
Ce este de făcut? Astăzi, dacă aș avea un copil de 12 ani, la începutul a ceea ce noi numim adolescență (curios, în biblie nu există adolescenți și nici adolescență), aș face mai multe lucuri cu totul diferit. Și în viața personală și în biserică.
Ce anume? Aceasta aș dori să vă împărtășesc, să nu mai treceți pe calea pe care am trecut eu și alți pastori.

 

Care sînt cauzele reale?

Care sînt cauzele fals identificate și vinovățiile fals aruncate în stînga și în dreapta? Există o prăpastie între generații?  Cum am putea identifica soluții?

Există soluții de urgență, pe termen scurt? Am putea porni un proces prin care să întoarcem roata înapoi din mersul ei?

De ce pleacă tinerii din bisericile noastre? from social media UEO on Vimeo.

 

INSCRIERE AICI

 

 

RESURSE: PROGRAME DE CITIRE A BIBLIEI

 

RESURSE: PROGRAME DE CITIRE A BIBLIEI

 

Cât trebuie să citiți zilnic pentru a termina de citit Biblia într-o anumită perioadă?
Calculați-vă „porția zilnică” aici: http://www.howlongdoesittaketoreadthebible.com/ .
1 an
2 ani
O discuție asupra avantajelor unui plan pe 2 ani o găsiți aici (engleză): http://thegospelcoalition.org/blogs/tgc/2010/12/29/two-year-bible-reading-plan/
Stil liber
Duminică: Poezie
Luni: Pentateuhul (Geneza – Deuteronom)
Marți: istorie VT
Miercuri: istorie VT
Joi: profeții VT
Vineri: istorie NT
Sâmbătă: epistole NT
Mai multe opțiuni
Alte planuri de citire în format electronic sau pentru printat:
Pentru mai multe detalii și idei, consultați articolul acesta (în limba engleză) de unde m-am inspirat și eu:
Ce traducere să folosesc?
Din experiența personală, am observat că este foarte benefic să citesc în mod alternativ și alte traduceri ale Bibliei.
Pentru limba română, o traducere foarte bună este NTR – Noua Traducere.
Pentru cei care știți engleză, începeți cu ESV (English Standard Version – traducere în engleză contemporană recomandată de evanghelici conservatori), NIV (New International Version – nu cădeți în erezie citind-o, dar nici nu e o traducere demnă de a construi argumente teologice) iar pentru cei cărora le plac antichitățile, încercați KJV (King James Version – engleza veche). Eu personal le-am încercat pe toate și e o experiență faină și din punct de vedere lingvistic. Beneficiile spirituale ar trebui să fie evidente!
Când citești într-o altă limbă sau chiar și o altă traducere, ești forțat să te concentrezi la fiecare idee și observi undele detalii pe care altfel nu le-ai fi observat din cauza automatismului care se dezvoltă în mod natural atunci când ai în față un text deja foarte familiar.
iPhone, iPad users (english only)
Împreună cu un plan de citire pe un an, sunt și câteva comentarii biblice de la D.A. Carson. Pentru cei care nu ați auzit de el, este unul dintre cei mai buni comentatori ai Noului Testament aflați în viață, comentatori evanghelici conservatori.
Download toate planurile de citire (arhivă .zip): download — https://www.dropbox.com/s/ezbj7gekjnsm7pr/bible%20reading%20plans.zip
Indiferent pentru ce opțiune veți alege, sunt convins că Domnul va binecuvânta decizia voastră de a vă sfinți viețile prin Cuvânt.
Isus s-a rugat: (Ioan 17:17) Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.
Mâna cea bună a Domnului să fie cu voi în noul an!”
Ciprian Lucaci
sursa : http://vladcriznic.ro/2014/01/07/resurse-programe-de-citire-a-bibliei/
 

Pagina 1 din 4